AKTIVITEETTIOHJELMIA NUUKSIOSSA

Yhdistä virkistävä ulkoiluohjelma joko osaksi kokouspäivää tai se voi olla itse asia. Ulkoilun päätteeksi on mukava rentoutua lempeälöylyisen saunan lämmössä ja ulkoporealtaassa ja nauttia herkullisesta illallisesta takkatulen äärellä tai grilliruuasta ulkoterassilla.


TIIMIPÄIVÄ, VIRKISTYSPÄIVÄ:

NOUX CHALLENGE -tiimiohjelma

Osallistujat jaetaan sattumanvaraisiin joukkueisiin, jotka lähtevät kiertämään tehtävärasteja lähimaastoon. Harjoitteissa kohdataan erilaisia ryhmähenkeä, kommunikointia, luovaa ongelmaratkaisua ja johtamista vaativia tehtäviä – huumorimieltä unohtamatta. Yhteishenki ratkaisee menestyksen! Ohjelma sopii kaikille, ikään tai kuntoon katsomatta.

 

 

 

PHOTO HUNT

Tiimi-/suunnistusohjelma, jossa tehtävänä on etsiä valokuvissa näkyvät kohteet lähimaastosta ja kuvata ne uudelleen hieman yllättävienkin ohjeiden avulla. Lopuksi kuvien läpikäynti ja arvostelu sisätiloissa sekä voittajatiimin julistaminen raikuvin aploodein! Kahvit ja kahvileipä nautitaan kuvien läpikäynnin aikana.

NUUKSION NUUSKINTA

Hauska, kaikille sopiva GPS suunnistusohjelma joukkueittain kansallispuiston maisemissa. Rasteilta poimitaan koodit hieman kinkkisiin luontoaiheisiin kysymyksiin, jotka lopuksi ratkotaan ja pisteytetään koko ryhmän kesken.

PAREMMAT PIHAKISAT

Pieni kilpailumieli taitaa asua meissä kaikissa. Leikkimielinen tiimikisa vuodenaikaan sopivilla välineillä on piristävä osa kokouspäivää tai itse ASIA. Lajivalikoima on monipuolinen, aina ei pelkkä raaka voima vie voittoon. Ripaus fysiikkaa, nokkeluutta ja ryhmähenkeä tuottaa helposti hauskoja hetkiä isollekin joukolle. Ohjelma on räätälöitävissä käytettävissä olevan ajan ja toiveiden puitteissa.

JOUSIAMMUNTA
Klassinen Robin Hood haaste – käden tarkkuutta ja mielen hallintaa.

KIRVEEN HEITTO
Jo muinaiset viikingit – tapparalla tarkasti targettiin.

PUHALLUSPUTKIAMMUNTA
Survival taitojen aatelia Amazonin viidakosta – riittääkö puhallus?

RITSA
Pikkuviikarin perustaito. Sopii myös tytöille.

METSÄGOLF
Luontoystävällinen jokamiehen golf, jossa ei green cardia tarvita. Pelivälineenä luonnonpuusta tehty yksipuinen maila.

PYÖRIVÄT TIKAPUUT
Käsittämätöntä! Näyttää niin helpolta... Joka pojan ja tytön addiktoiva kiipeilyhaaste (vain Safaritalolla).

LABYRINTTI
Nuuksion vihreä sokkelo haastaa pelaajat akrobaattisuorituksiin kuulanpyörityksessä.

ERÄTAIDOT

Opi selviytymään luonnossa ammattitaitoisen eräoppaan johdolla erilaisten harjoitteiden avulla. Miten suunnistetaan, mitä luonnon antimia voi syödä, tulen teko, hätämajoitteen rakentaminen ym. Hyviä taitoja itse kullekin!

NOUX SURVIVOR -tiimiohjelma

Osallistujat jaetaan oppaiden toimesta pienempiin joukkueisiin, jotka lähtevät kisamaan selviytymisrasteille lähimaastoon. Kisassa menestyy rautaisella kokemuksella tai ihan vaan silkalla tuurilla. Hauskaa, kaikille sopivaa ja yhteishenkeä kohottavaa ohjelmaa luonnon helmassa.

VIERAILU NUUKSION POROPUISTOSSA

Poropuistossa vierailun voi varata joko kokouksen lomaan tai pelkästään päivän ohjelmaksi. Poroillemme voi syöttää jäkälää kodan metsäterassilta käsin ja henkilökuntamme kertoo poroista. Tunnelmallisessa kodassa voi nauttia toiveen mukaan joko nokipannukahvia korvapuustin kera, tikkupullan tai makkaran paistoa, kevyen lounaan tai kolmen ruokalajin illallisen viinin kera. Poropuiston kaivosladossa on mahdollista kaivaa oma onnenkivi, kotimainen raaka ametisti. Kiven mukana tulee aitoustodistus.

 

WOW – walk on water

Astu sisään jättipalloon ja kävele, juokse tai löhöile – kastumatta! Pallon sisällä voi pyöriä turvallisesti noin 10 min kerrallaan. Toteutus Safaritalon metsälammella. Hauska ohjelma esim. ennen saunomista Safaritalon InipiSPA -kotakylpylässä.

PATIKOINTI JA SIENESTYS

Patikointiretki oppaan johdolla kansallipuiston kauniissa maisemissa, suoraan hirsihuviloidemme pihalta. Opas kertoo matkalla Nuuksion luonnosta ja eläinasukkaista. Patikkaretken pituus ja vaikeusaste on sovittavissa etukäteen. Patikointiretkeen on yhdistettävissä myös sienestys. Omat sienikorit ja veitset mukaan.

NORDIC WALK – sauvakävely

Sauvakävely on tykyliikuntaa parhaimmillaan. Oivallista terveysliikuntaa, oman kunnon mukaisesti. Vauhti ja maaston vaikeus valitaan omaa kehoa kuunnellen.

SUOKENKÄRETKI  

Patikointiretki suoalueelle, jonka ainutlaatuista ekosysteemiä, tyypillisiä suokasveja ja marjoja päästään tarkastelemaan läheltä, suokengät jalassa. Leveäpohjaiset kengät auttavat liikkumaan pehmeällä suopinnalla ja mahdollistavat pääsyn paikkoihin, johon muuten ei olisi asiaa. Tutkimaan rämesuon luontoa, eläimiä ja kuuntelemaan metsän hiljaisuutta. Luonnonsuojelun kannalta suokengät jättävät suopintaan vain kevyen jäljen, joka häviää jo päivässä. Syvän saappaan jäljen katoaminen turvesammaleesta kestää vuosia. Näin liikkumalla kunnioitamme luontoa ja sen monimuotoisuutta.

KIRKKOVENESOUTU KALLIOMAALAUKSILLE

Souturetki vuonomaisen Pitkäjärven eteläpäähän Rakkausniemelle, jonka jälkeen tutustumme kivikautisiin kalliomaalauksiin jotka on nähtävissä veneestä käsin. Opas kertoo matkalla Nuuksion luonnosta / eläinasukkaista.  Soudun pituus yhteensä noin 12 km. Max 14 soutajaa plus opas, joka toimii perämiehenä.

ROMVUOREN KIERROS

Romvuoren kierroksella tutustutaan kansallispuiston maisemiin tyypillisimmillään. Matkan varrelle mahtuu niin soita kuin jyrkänteitäkin, soutua, patikointia ja pyöräilyä pikkuteillä. Luontoliikuntaa parhaimmillaan, reippaasti edeten tai leppoisasti nautiskellen. Opas kertoo matkalla Nuuksion luonnosta ja eläinasukkaista. Kirkkoveneeseen mahtuu max 14 soutajaa kerralla. Kierros tehdään kahdessa ryhmässä vastakkaisiin suuntiin, yhteensä max 28 henkilöä.

MELONTAA PITKÄJÄRVELLÄ

Melontaretki avokanooteilla Nuuksion vuonomaisella Pitkäjärvellä, joka oli noin 5000 vuotta sitten vielä merenlahti. Retkellä pääsee ihailemaan mm. Romvuoren jyrkkiä kallioita ja nauttimaan luonnon rauhasta.

RISTEILY PITKÄJÄRVELLÄ

Risteilyvene Helga lipuu hiljaa ekologisella sähkömoottorilla vuonomaisella Pitkäjärvellä. Nuuksion Pitkäjärvi oli noin 5000 v. sitten vielä merenlahti, johon viikingit purjehtivat suojasatamaan. Retkellä pääsee nauttimaan ympäröivästä luonnosta, jyrkistä kallioisista rannoista, lintujen laulusta ja veden liplatuksesta. Kääntöpaikkana Jäniskallio ja kivikautiset kalliomaalaukset, joista hirven kuva vielä erottuu kallioseinämästä. Maalaus löydettiin vasta 1970-luvulla. Muinaiset metsästäjät ovat voineet pitää kalliota myös uhripaikkana ja ajaa talvella hirviä alas jyrkänteeltä. Kesällä 2019 risteilijöitä ilahdutti kalasääksen pesintä korkealla puun latvassa Pitkäjärven rannalla. Helga-risteilyn kesto on 1,5 tuntia, matkan pituus on yhteensä 12 km. Max 12 hlö. Oheinen video Helga-risteilystä on toteutettu viikinkiaiheisin somistein.

KIINTEÄT RADAT KARHUNPESÄLLÄ:

Radat sijaitsevat Karhunpesällä. Molemmat radat voi varata yhtä aikaa ohjelmaksi mm. kokouspäivän yhteydessä.


FRISBEEGOLF

9-väylän maastofrisbeegolf Karhunpesällä, par 3. Pelattavissa myös pimeällä led-valaistuilla kiekoilla valaistuihin koreihin.

HIGH ROP -RATA

Seikkailullinen High Rope -rata kulkee 6-10 m korkeudessa puusta puuhun Nuuksion kauniissa metsämaastossa, Karhunpesän tontilla. Rata sisältää huimia vaijeriliukuja, tasapainoilua ja kiipeilyä. Elämyksellinen adrenaliinipiikki kokouksen lomaan, virkistyspäivän viettoon tai polttariohjelmaksi. Rata on päivitetty ja tarkastettu viimeisimpien turvastandardien mukaisesti.

BODY & MIND WELLNESS:


POROJOOGA

Porojooga tarjoaa rentouttavan hetken Nuuksion Poropuistossa, missä pääset nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta mitä parhaimmassa seurassa.  Porojooga sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Nautimme erilaisista tasapainoharjoituksista ja annamme energian virrata läpi harjoituksen ja päätämme harjoituksen rentoutumishetkeen nauttien metsän rentouttavasta vaikutuksesta. Joogatunnin jälkeen tunnelmallisessa White Reindeer -kodassa on tarjolla nokipannukahvia ja herkulliset korvapuustit nuotiotulen äärellä. Poroille voi syöttää jäkälää. Hoitaja kertoo poroista.

PUUJOOGA - joogaa luonnossa

Puujoogassa yhdistyvät tietoinen hengitys, kehon liike ja luonnon terveysvaikutukset. Ymmärrät miten hyvältä kehossa kuuluu tuntua ja miten kevyt on rauhoittunut mieli. Varma irtiotto, joka tarjoilee hyvänolon avaimia myös omaan arkeen ja työyhteisöön. "Pitää juurtua, jotta voi kasvaa"

MINDFULNESS

Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja kykyä elää tietoisena hetkessä. Mindfulness on aivojen treenausta ja mielen hyvinvoinnista huolehtimista. Mindfulnessharjoittelu sisältää muodollisia harjoitteita ja erilaisia arjen toimiin yhdistettäviä asenteija ja ajatusmalleja. Toteutus ulkona luonnossa.

METSÄMIELINEN LUONTORETKI

Metsämieli -menetelmän on kehittänyt kokenut hyvinvointi-valmentaja Sirpa Arvonen, joka on tehnyt valmennustyötä terveys- ja luontoliikunnan parissa jo 30 vuoden ajan. Noin 1,5 tunnin mittaisella Metsämielisellä luontoretkellä kuullaan luonnon hyvinvointivaikutuksista, rentoudutaan, taltutetaan stressiä ja virkistäydytään. Ohjelma sisältää myös joogavenyttelyä.

CHI KUNG KIINALAINEN VOIMISTELU

Chi kungia harjoittavat ympäri maailmaa terveyden ja hyvinvoinnin vaalijat, mutta myös sisäistä voimaa kehittävät taistelulajien harjoittajat sekä rauhan ja oivalluksen etsijät. Harjoituksissa on mukana mm. voimistelullisia liikkeitä, hitaita virtaavia liikkeitä, statisia asentoja ja meditatiivisia hetkiä. Harjoitukset rentouttavat, nostavat energiatasoa ja lisäävät sisäistä selkeyttä.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru