Melonta, soutu ja pyöräily

MELONTAKIERROS NUUKSION ERÄMAAJÄRVILLÄ

Melontakierros kahden hengen avokanooteilla Nuuksion upeissa maisemissa. Edetään hiljalleen meloen järveltä toiselle. Kannasten yli kalusto siirretään yhteisvoimin. Retken kruunaa evästauko näköalapaikalla. Kolmen järven kierroksessa, ohjelmaan sisältyy myös patikonti- ja suunnistusosuus Nuuksion erämaamaisemissa. Siirtyminen huviloistamme lähtöpaikkaan pyörillä ja/tai 8-h minibussillamme. Reitin pituus kokonaisuudessaan yhteensä noin 6-10 km.

Kesto: n. 3,5 h
Henkilömäärä: min. 8, max 16 hlö / 4 järven kierros, 17-30 hlö 3 järven kierros

KIRKKOVENESOUTU KALLIOMAALAUKSILLE

Souturetki tiimihenkeen vuonomaisen Pitkäjärven eteläpäähän, jossa tutustumme kivikautisiin kalliomaalauksiin veneestä käsin. Oppaat toimivat perämiehinä.

Kesto: n. 2,5 h
Soudun pituus: n. 12 km
Henkilömäärä: Min. 8, max 14 soutajaa / 1 kirkkovene.
Max 28 soutajaa / 2 kirkkovenettä (14+14 hlö)

ROMVUOREN KIERROS

Romvuoren kierroksella tutustutaan Nuuksion kansallispuiston maisemaan tyypillisimmillään. Matkan varrelle mahtuu niin järviä, soita kuin jyrkänteitäkin. Kirkkovenesoutua Pitkäjärvellä, patikointia järviylängöllä ja pyöräilyä pikkuteillä on luontoliikuntaa parhaimmilaan, reippaasti edeten tai leppoisasti nautiskellen. Oppaat kertovat matkalla Nuuksion luonnosta. Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään ja kierros tehdään vastakkaisiin suuntiin yhtä aikaa edeten. 1. ryhmä aloittaa soudulla, 2. ryhmä pyöräilyllä Haukkalamelle.

Kesto: n. 2,5 h
Henkilömäärä: 20-28 hlöä / 1 kirkkovene, 40-56 hlöä / 2 kirkkovenettä

SHAMPANJASOUTU

Tässä kirkkoveneilyn aatelislajissa kierrettävä poiju on myös “nautiskeltava” ennen kisan jatkumista. Hauska tiimiohjelma kahden venekunnan kesken.

Kesto: 2 h
Henkilömäärä: Min. 16 soutajaa (8+8 hlö), max 28 soutajaa (14+14 hlö)

KAJAKKIPOOLO

Kumitäytteiset kajakit ja silmikkokyärät tekevät tästä vauhdikkaasta lajista turvallisen. Karsinnat ja finaali. Pelataan Safaritalon metsälammelle. Kylmän sään aikana käytössä pelastuspuvut lisäveloituksesta.

Kesto: 2-2,5 h
Henkilömäärä: Min. 8 hlö, max 18  hlö

PYÖRÄILYRETKI NUUKSIOSSA

Pyöräilyretki Nuuksion vaihtelevassa maastossa, joko leppoisasti edeten tai haastavampia reittejä hakeville. Toteutus ryhmän toiveen mukaisesti. Reitit kulkevat pikkuteitä ja polkuja pitkin, varsinainen maastoajo Nuuksion kansallispuistossa on kielletty.

Kesto: 2,5 h
Henkilömäärä: Min. 8 hlö, max 25 hlö