Sea & Mountain Adventures -logo ja otsikko
ValikkoKESÄ

AKTIVITEETIT - KESÄ

Tarjoamme mieleenpainuvia elämyksiä Nuuksion upeissa maisemissa ympäri vuoden. Asiakastilaisuudet, tiimipäivät, tyhy-päivät, virkistystapahtumat – räätälöimme ohjelman yksilöidysti tarpeenne mukaan. Ohessa joitakin esimerkkejä ohjelmatarjonnastamme. Ohjelmia voidaan muokata ja yhdistellä toiveiden mukaan.

TILAUSREISTEILYT NUUKSION PITKÄJÄRVELLÄ
Tilausristeily viikinkityyliin Pitkäjärven kalliomaalauksille Nuuksion kansallispuistossa. Risteilyvene Helga on perinteinen suomalainen 12 m pitkä kirkkovene, jonka esikuvana on pidetty skandinaavisia viikinkien suuria avoveneitä. Ks. lisää tästä.

MELONTA / SOUTU

Neljän järven melontaseikkailu
Melontakierros vie seikkailijat erämaisen järviluonnon tunnelmaan. Avokanooteilla hiljalleen meloen edetään järveltä toiselle. Kannasten yli kalusto siirretään yhteisvoimin. Retken kruunaa kahvi- tai lounastauko näköalapaikalla. Ohjelmaan voi sisältyä myös patikointi- ja suunnistusosuus Nuuksion jylhissä erämaamaisemissa perinteisesti ja/tai nykyteknologiaa käyttäen.

Romvuoren kierros
Romvuoren kierroksella tutustutaan Nuuksion kansallispuiston maisemiin tyypillisimmillään. Matkan varrelle mahtuu niin järviä, soita kuin jyrkänteitäkin. Kirkkovenesoutu Pitkäjärvellä, patikointi järviylängöllä ja pyöräily pikkuteillä on luontoliikuntaa parhaimmillaan, reippaasti edeten tai leppoisasti nautiskellen. Oppaamme kertovat matkalla Nuuksion luonnosta ja eläinasukkaista.

Kirkkovenesoutu kalliomaalauksille
Souturetki vuonomaisen Pitkäjärven eteläpäähän Rakkausniemelle, jossa tutustumme kivikautisiin kalliomaalauksiin veneestä käsin.

Shampanjasoutu
Tässä kirkkoveneilyn aatelislajissa kierrettävä poiju on myös nautiskeltava ennen kisan jatkumista. Hauska soutukisa kahden kirkkoveneen kesken.

Kajakkipoolo
Kumitäytteiset kajakit, silmikkokypärät ja tarvittaessa pelastuspuvut tekevät tästä vauhdikkaasta lajista turvallisen.


PYÖRÄILY / KICBIKE

Maastopyöräily
Tutustu Nuuksion maastoihin pyöräillen. Kansallispuisto tarjoaa mahtavat puitteet aina "sunnuntaipyöräilystä" hampaat irroittavaan extremeen!

Kickbike
Matka taittuu mukavasti isopyöräisillä potkuttelijoilla. Hauska, kaikille sopiva liikuntamuoto!


TEAM BUILDING
Laaja valikoima tiimitehtäviä / tiimikisailuja, joissa kohdataan erilaisia ryhmähenkeä, kommunikointia, luovaa ongelmaratkaisua, johtamista ja ennen kaikkea huumorimieltä vaativia tehtäviä. Yhteishenki ratkaisee menestyksen. Alla muutamia esimerkkejä tiimiohjelmista, joista useat ovat toteutettavissa ympäri vuoden:

Geocaching
Kätköjen etsintää GPS:n avulla Nuuksion kansallispuiston upeissa maisemissa. Reittipisteissä kysymys-/tehtävärasteja.

PhotoHunt
Tiimit saavat mukaansa digikameran, GPS:n ja joukon valokuvia. Tehtävänä on etsiä valokuvissa näkyvät kohteet ja kuvata ne uudelleen hieman yllättävienkin ohjeiden ja vihjeiden avulla.

Paremmat puistokisat
Pieni kilpailumieli taitaa asua meissä kaikissa. Leikkimielinen tiimikisa vuodenaikaan sopivilla välineillä on piristävä osa kokouspäivää tai itse ASIA. Lajivalikoima on monipuolinen, aina ei pelkkä raaka voima vie voittoon. Ripaus fysiikkaa, nokkeluutta ja ryhmähenkeä tuottaa helposti hauskoja hetkiä isollekin joukolle.

Noux Challenge –tiimikisa
Osallistujat jaetaan sattumanvaraisiin joukkueisiin, jotka lähtevät kiertämään tehtävärasteja lähimaastoon. Rasteilla kohdataan haasteita, jotka vaativat ripauksen fysiikkaa, nokkeluutta ja aimo annoksen huumorimieltä. Yhteishenki ratkaisee menestyksen!

Multisport
Seikkailu-urheilu tai multisport on tosimiesten ja -naisten laji! Maastopyöräily, melonta, suunnistus ja rastitehtävät erottelevat viejät niistä jotka vikisevät. Lajin luonteeseen kuuluvat myös erilaiset köysiaktiviteetit ja saatetaanpa välillä joutua uimaankin. Kisat voidaan järjestää tosimielessä "numero rinnassa" tai rennompana liikuntatapahtumana.

Ällistyttävä kilpa
Ällistyttää kilpa kulkee omia polkujaan. Lähtöpaikka voi olla vaikka hotellin aula tai työpaikan neuvotteluhuone. Erilaisia kulkuneuvoja käyttäen ja haasteellisia tehtäviä suorittaen osallistujat päätyvät lopulta jälkipelien pariin eksoottisen kotasaunan lauteille ja päivä päättyy yhteiseen illalliseen erähenkisellä Safaritalolla.

Noux Survivor
Kenestä Nuuksion selviytyjä/selviytyjätiimi! Hauskaa ja jännittävää toimintaa seikkailukilpailussa Nuuksion erämaa-alueella. Ohjelman kesto puolesta päivästä kahteen päivään, yksilöllisesti räätälöitynä ympäri vuoden. Vaikeusaste toiveidenne mukaan.

"Klondyke"
"Kullanhuuhdontakisa kultapurollamme". Arvotaan valtauspaikat ja "vaskoolit pyörimään". Lopuksi vaskotut "kultahiput" punnitaan asianmukaisesti digitaalivaa'alla.


TIIMIRASTIT / PULMAT
Laaja valikoima tiimirasteja, joko pelkästään päivän ohjelmaksi tai muun aktiviteetin lisänä, mm. MohawkWalk, lankkupolkka, tukkimiehen keila, juoksuhiekkalaatikot, sokkosuunnistus ym.


AMMUNTA / TARKKUUSHEITTO

Jousiammunta
Klassinen Robin Hood –haaste. Käden tarkkuutta ja mielen hallintaa.

GPS-Jousimetsästys
Klassinen jousijahti, jossa on yhdistetty muinaiset metsästystaidot ja nykyajan tekniikka. Jousiammuntaa metsään piilotettuihin 3D-eläinhahmoihin (1:1), jotka etsitään GPS:n avulla. Nyt tyydyttämään metsästysviettiä, suunnistamaan ja kilpailemaan kenestä paras "metsämies".

Kirveen heitto
Jo muinaiset viikingit – tapparalla tarkasti targettiin.

PaintBall
Lipunryöstöpeli tai tarkkuusammuntarasti.

Frisbeegolf
Väline kaikille tuttu, nyt tosin vaaditaan todellista käden tarkkuutta. Maaleina aidot frisbeegolf-maalikorit. Karhunpesän haastavalla 9-väyläisellä maastoradalla (par3) onnistuu pelaaminen nyt myös pimeällä. Valaistut korit ja ledvalokiekot tekevät tästä uniikin haasteen ja elämyksen jo lajia harrastaneellekin.

Puhallusputkiammunta
Survival taitojen aatelia Amazonin viidakosta – riittääkö puhallus?


NUUKSION POROPUISTO

White Reindeer kota & porot
Tuo ryhmäsi vierailulle Nuuksion poropuistoon tutustumaan kesyihin poroihimme ja nauttimaan nokipannukahvia tai kolmen ruokalajin päivällinen tunnelmallisessa White Reindeer kodan nuotiotulila. Kodassa on A-oikeudet. Nuuksion poropuisto on Suomen eteläisin kohde, jossa voi nähdä ja syöttää poroja. Alueella on myös pieni matkamuistomyymälä. Olemme auki tilauksesta ryhmille, yleisön aukioloajat voi tarkistaa tästä.

Vaellus poron kanssa kansallispuistossa
Rauhallinen patikointiretki poroa taluttaen Nuuksion kansallispuiston kauniissa maisemissa. Matkalla nautitaan luonnon rauhasta välillä pysähdellen, poron kävelytahdin mukaan. Retken päätteeksi tutustutaan myös tarhan muihin poroihin, joille voi syöttää jäkälää. Tunnelmallisen White Reindeer kodan nuotiotulilla nautitaan nokipannukahvia ja paistetaan makkaraa.


NAUTISKELU / RENTOUTUMINEN

Body & Mind Wellness
Chi kung on tuhansia vuosia vanha kiinalainen hyvinvoinnin ja kasvun menetelmä. Chi kung on kiinalaista voimistelua, jossa myös hitaita virtaavia liikkeitä, staattisia asentoja ja meditatiivisia hetkiä. Harjoitukset rentouttavat, nostavat energiatasoa ja lisäävät sisäistä selkeyttä. Chi Kung on parhaimmillaan luonnon keskellä. Tee sisäinen matka - palaa ja koe maailma ja itsesi uutena! Myös joogaan, meditaatioon, stressinhallintaan ym. liittyvät luennot ja valmennukset.

Nuuksion salaisuudet
Kansallispuiston rotkojen ja lehtojen kätköissä piilee monia upeita luontokohteita, joihin merkityt polut eivät johda. "Alkuasukasoppaan" johdolla päästään tutustumaan vaikkapa liito-oravan metsikköön tai korppien kallioille. Liikuntavälineinä omat jalat, talvella lumikengät. Retkieväät nautitaan nuotiotulilla. Pidemmillä retkillä voidaan siirtymätaipaleita tehdä myös maastopyörillä, mönkijöillä tai autokuljetuksella.

Hetken hengähdys
Kokouksen lomassa on hyvä irrottautua välillä töistä ja lähteä ulos luontoon tuulettamaan ajatuksia. Luontopolku kävelysauvoilla tai talvella lumikengillä suoraan kokoushuvilan pihalta erämaahan päättyen vaikkapa nokipannukahvitteluun kodassa. Pienestä irtiotosta mielenvirkeyttä ja voimaa tulokselliseen työhön!

Eksoottinen "InipiSpa" -kotakylpylä
Safaritalon "InipiSpa" -kotakylpylä tarjoaa eksoottisen saunaelämyksen metsälammen rannalla jo kaiken nähneille ja kokeneille vieraille. Jättikodassa sijaitsevan puulämmitteisen saunan lempeät löylyt ja yrttiöljyin maustetut lämminvesipaljut rentouttavat sielun ja kehon. Pulahdus metsälammessa / avannossa antaa voimia uusiin haasteisiin. Tilat noin 20 saunojalle kerralla. Ruokailu saunomisen jälkeen viihtyisällä Safaritalolla takkatulen äärellä tai grillipäivällinen pihaterassilla kesäkautena. Tiloissa on A-oikeudet. Ryhmäkoko min. 20 henkeä, max 50 henkeä.

Patikointi, sauvakävely, suunnistus, sienestys, marjastus
Matkaa kanssamme Tapion valtakuntaan rentoutumaan sekä nauttimaan luonnon rauhasta eräoppaan johdolla.

Suokenkäretki Nuuksion soille
Luontoelämys vailla vertaa. Koe suoluonto, jonne ei pitkospuut johda. Suon ainutlaatuista ekosysteemiä, tyypillisiä suokasveja ja marjoja päästään tarkastelemaan läheltä leveäpohjaisilla suokengillä, jotka auttavat pysymään lähellä suon pintaa ja liikkuminen on helppoa. Suokenkäily ei myöskään vahingoita herkkää suoluontoa.


ERIKOISUUUDET / PELIT

WOW – walk on water
Astu sisään jättipalloon ja kävele, juokse, kisaile tai löhöile – miten haluat, kastumatta!
Tätä täytyy kokeilla!

Hullu Koppelo – Crazy Capercaillie
Hauska metsäversio tunnetusta kännykkäpelistä, jossa ammutaan ritsoilla possujen
talorakennelmia ja kerätään pisteita osumista/kaadoista. 9 rataa.

Cross golf
Golf voi olla hauskaakin ja ilman green cardia! Tour: Puttausta kolmeen reikään kolmesta metristä; Floating Island: Laiturilta swingit veden yli saarekkeelle kelluvilla palloilla; Driving net: Verkko poimii lyönnit kolmeen targettiin.

Metsägolf
Luontoystävällinen ja hauska jokamiehen golf, jossa pelivälineenä luonnonpuusta tehty yksipuinen käkkärämaila.

Villikarjurodeo
Lantio ei valehtele. Ratsasta siinä nyt sitten kun vastustajat toimivat tämän rodeolaitteen koneistona. Kumpi pettää ensin, koneisto vai ratsastaja?

Tst-petankki
Tutun ranskalaisen pallopelin mielenkiintoinen, aggressiivisempi variaatio.

Luutapallo
Kaksi joukkuetta huhkii luudalla palloa vastustajan maaliin huumorilla höystettynä. "Rangaistuksia" jaetaan myös vastustajan luudasta kiinni pitämisestä, joskaan jäähyjä ei istuta.

Formula neppis
Nostalginen neppisautokisa hiekkaradalla. Ulosajot, kellit ja puolikellit kuuluvat vauhtirataan.

RC-pienoismaasturit
Jännittäviä hetkiä maastoradalla radio-ohjattavilla pienoismaastoautoilla. Kenestä päivän mestari?.

Uintivaellus
Uintivaellus erämaajärvillä märkäpuvuissa. Uusi perspektiivi luontovaellukselle!


ERÄTAIDOT / YÖPYMINEN

Forest Camp
Tunnelmallinen kotaleiri metsäisessä järvimaisemassa leiskuvan nuotion äärellä. Mielenpainuva "juhlatila" niin palkintomatkalle kuin asiakastilaisuuteenkin. Avotulella valmistuvat loimulohet ja muut perinneherkut. Ohjelmaan voidaan sisällyttää erätaitotehtäviä. Toteutuspaikkana voi myös olla Karhunpesän kota, jossa vielä toimii tietokone ja projektorikin kokoustarpeen tyydyttämiseen.

Yö Nuuksion erämaassa
Erämaaseikkailumme vie teidät liito-oravien, metsojen ja hirvien asuinsijoille. Kokeneiden oppaiden johdolla perehdyt erätaitojen ja luonnon mystiseen maailmaan. Yöpyminen maastossa järjestyy vaikkapa riippumatoissa aitoon safarityyliin tai teltassa/kodassa.

"Move Naturally"
Reipasta ja iloista meininkiä sekä tekemisen hauskuutta! Lajissa yhdistyy henkinen keskittyminen ja kehitys kehon hallintaan, koordinaatiokykyyn, tasapainoaistiin, lihasvoimaan ja kestävyyteen. Neliraajakävelyssä pääset iskemään kädet kuraan, karhu- ja rapukävelyä kalliolta ylös, alas, tasapainokävelyä, kiipeilyä puun oksalle, reppuselkäkyytiä, hyppelyä kiveltä kivelle, ryömimistä, juoksua. Todellista vapaata heittäytymistä vastapainona arkiselle puurtamiselle, turvallisesti omaa kehoa kuunnellen, ryhmän kunnon ja taidon mukaisesti.


TARINAT, MYYTIT, TAIAT

Tervetuloa tarinoiden, myyttien ja taikojen vietäväksi maahisten maille, luonnon rauhaan Nuuksioon! Katso tarkemmin täältä.


HUIMAT SEIKKAILUT

Nuuksion High Rope -yläköysirata
Uudistettu rata kulkee 6-10 m korkeudessa puusta puuhun, Nuuksion kauniissa metsämaastossa Karhunpesän tontilla, kilometrin päässä Haltiasta. Rata sisältää huimia vaijeriliukuja, tasapainoilua ja kiipeilyä. Elämyksellinen adrenaliinipiikki seikkailunhaluisille kokouksen lomaan tai virkistyspäivän ohjelmaksi. Rata on päivitetty ja tarkastettu 12/2015 viimeisimpien turvastandardien mukaisesti.

Urhonhyppy
Pitääkö ote? Loikka tyhjyyteen turvallisesti varmistettuna.

Korikiipeily
Ryhmätyöllä korkeammalle.

Kalliokiipeily / abseil
Kalliokiipeilyä ja köydellä laskeutumista Nuuksion jylhillä kallioilla. Eri vaikeusasteisia reittejä. Seinäkiipeily toteutetaan 8 m korkealla ulkoseinällä. Tutustu lajiin ja kokeile rajojasi turvallisesti, asiantuntevien oppaiden johdolla.

Tyrolean traverse
Huima rotkon tai vesistön ylitys vaijeria pitkin kiipeilyvaljaissa, turvallisesti varmistettuna.

Villimies
Kisailupäivä ilmassa, puussa, maassa ja vähän vedessäkin. Päivä voi sisältää esim. seuraavia aktiviteetteja: Puusta puuhun "high rope" -radalla, taitoajoa mönkijöillä, "Urhon hyppy" tyhjyyteen, erätaitotehtäviä, jousi- ja puhallusputkiammuntaa, viikinkikirveen heittoa, uintivaellusta märkäpuvuissa, melontaa inkkarikanooteilla, kallioliipeilyä, maastopyöräilyä, paintball-räiskintää värikuula-aseille jne. Päivä räätälöidään annetun aikataulun puitteissa.


MOTORISOIDUT

Taitoajorata mönkijöillä
Taitoajoa pikkumönkijöillä (50cc) haastavalla maastoradalla Nopeus ei ole valttia tässä kisassa vaan taito ja hallinta!

RIB-safarit
Kovaan ammattilaiskäyttöön tehdyt Boomeranger-alukset (nopeus 30-50 solmua), laadukkaat varusteet ja kokeneet päälliköt tekevät RIB-safarista turvallisesti unohtumattoman elämyksen. Esim. läntinen saaristo, Kallbådan majakkasaari ja hyljeluodot.Etusivu l Kokoustilat l InipiSpa l Ohjelmat l Ruoka ja juoma l Saaristoristeilyt l Yhteydenotto l In English

Viikinkivene
Melontaa inkkaarikanooteilla
High Rope -rata Jousiammunta
Seinäkiipeily
Kalliokiipeily / Abseil
High rope High rope High rope Kickbike A-pukki Paintball Chi-Kung Geokätkentä Frisbeegolf Chi-kung Geokätkentä Rib-veneet Geokätkentä

Kanoottipoolo
Kirkkovenesoutu
Melonta
Mönkijä
Porot
Vaijeriliuku
Walk On Water
Jousimetsästys Suokenkäkävely Yöfrisbeegolf


Inipi SpaYhteydenottoSaaristoristeilytRavintolapalvelutKokoustilatEtusivu