Aktiviteetit Porkkalassa

WANHAN KALASTAJAN AARRE -TIIMIOHJELMA

Wanha kalastaja "Pettersonin vaari" oli porkkalalainen legenda jo eläessään. Hänen tarkka silmänsä valvoo edelleenkin niemelle tulijoita, ja ollakseen varma vieraiden kelpoisuudesta on hän piilottanut aarteen näiden löydettäväksi. Tehtävä ei ole helppo - kätköpaikan salat paljastuvat vasta kimuranttien arvoitusten ratkettua. Matkalla aarrekätkölle kokelaat joutuvat hoksottimia vaativien haasteiden eteen ja käden taitojakin kaivataan. Kaikkien panosta tarvitaan, loppujen lopuksi yhteistyö on voimaa! Tehtävien purku ja tulokset käydään lopuksi läpi kalastajan katoksella, nuotiotulilla.

PYÖRÄILYRETKI LINTUTORNILLE

Mutkittelevat hiekkatiet ylä- ja alamäkineen vievät polkien perille määränpäähän. Pyöräilyretken kohokohta on kipuaminen lintutorniin, josta avautuvat upeat näkymät merelle, hyvällä säällä jopa Tallinnaan asti. Matka on pitkä ja varmasti myös hikinen, mutta tämän jälkeen saunan löylyt ovat sitäkin upeammat. Pyöräilymatkan pituus yhteensä noin 13,2 km.

LINTURETKI

Koe saariston upea kevätluonto ja lintujen kevätmuutto! Ohjelmaan sisältyy patikointia ja myös hauskoja lintuaiheisia tehtäviä. Sisältää kiikarit ja muutaman kaukoputken. Siirtyminen omalla kuljetuksella Lähteelän virkistysalueelle, noin 7 km Villa Kotkankalliosta.

KALASTUSSAFARI

Nauti saariston upeasta luonnosta paikallisen kalastusoppaamme johdolla. Kalastustavat valitaan ajankohtaan sopien. Yleensä helppoa heittokalastusta, mutta voimme kokeilla myös jigausta tai jerkkausta. Saaliit vaihtelevat sesonkien mukaan pannukarkeista ahvenista, komeisiin haukiin, herkulliseen kuhaan ja haasteellisen taimeen. Kalastussafarillamme on käytössä isot ja turvalliset urheilukalastukseen suunnitellut avoveneet. Veneet ovat vuokravenekatsastettuja ja niitä kipparoi sertifioitu kalastusopas vuokraveneenkuljettajan tutkinto taskussaan. Kalastussafarin miellyttävyyden takaavat lämpimät kelluntapuvut saappailla sekä luonnollisesti laadukkaat kalastusvälineet sekä tarvittavat luvat.

SAARIKIERROS MERIKAJAKEILLA

Upeaan lähisaaristoon tutustuminen merimelojan perspektiivistä. Kajakkimelonnan salat ja perusteet sekä turvallisuusinfo käydään läpi asiantuntevan oppaan johdolla ennen merelle lähtöä.

 

YHDENTOISTA TARINAN MERIREITTI

Yhdentoista tarinan reitti Kulkuri 34' -veneellä tai merisaurusfiskarilla. Tarinoita ja historiaa Porkkalan värikkäistä vaiheista tapahtumapaikoilla. Kuljemme kauniissa saaristossa, jossa luotsi Söderling taisteli englantilaista laivastoa ja merikäärmeitä vastaan, Juhani Aho, Venny Soldan-Brofeldt, Robert Stigell ja monet muut entisajan taiteilijat viettivät iloisia kesiään ja jossa neuvostosotilaat elivät omaa elämäänsä Porkkalan vuokra-aikoina.

VENEELLÄ PORKKALAAN

Yhdistä Villa Kotkankallion vierailuun tulo vauhdikkaasti RIB-veneellä, tyylikkäästi moottorijahdilla tai nautiskellen purjeveneellä. Yhteistyökumppaneiltamme löytyy merikuljetusta joka lähtöön. Lähin venestama on Porkkalan merikylä, 8 km Villa Kotkankalliosta.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru